torsdag den 27. september 2012

Kidblog - for voksne (hmmm...)

Nu har jeg så oprettet en hold-blog
http://kidblog.org/Danskud12/

- og mit første indlæg på den viser mine tanker om anvendelsen af den.
http://kidblog.org/Danskud12/0f867f63-7dc3-4852-9311-2b0a8c6681eb/kidblog-til-studerende/

PS:
Hvad mon et hold voksne studerende siger til at skrive på kidblog??

3 kommentarer:

  1. Hvad skal man logge ind med for at læse dine tanker?

    SvarSlet
  2. Jeg vil undersøge, om kidblog kunne være et redskab til mine studerende på dansk ud 12…

    Den skal afprøves i forbindelse med sprogmodulet (modul 3). Den skal have tre formål:

    1) Den skal fungere som et forum for sproglige refleksioner

    2) Den skal fungere som ideudveksling til arbejdet med den sproglige dimension i folkeskolen

    3) Den skal fungere som de studerendes portfolio (De kan linke til den fra deres portfolio på Fronter, så den kan fungere som deres procesportfolio under modul 3. Det er jo ikke meningen, at de skal lave dobbeltarbejde).

    Spørgsmålet er, om det kan betale sig at lære endnu et redskab at kende? På den anden side er det virkelig smart, at man kan se alle holdets blogindlæg et enkelt sted! Og det er en enkel måde for dem at oprette en klasseblog på senere (gad vide om den funktion allerede findes i skoleintra?)

    Nå, nu prøver jeg…

    Måske Bente Bertelsens 7. klasse kunne være med, så mine studerende kunne kommunikere med klassen der. Det ville være en smart måde at anvende den på.

    SvarSlet
  3. Hej Anne-Marie!

    Super dejligt at se, at du er gået i gang med Kidblog. Der er lige blevet produceret opdaterede videopræsentationer af tjenesten, som du ikke må snyde dig selv for! Klasseblogs (eller e-portfolio) er i skoleintra, men er meget lidt fleksibelt og mit indtryk er, at det ikke bliver brugt i særlig høj grad. Når du først har oprettet e-portfolioen for eleverne i skoleintra, kan du ikke senere lave ændringer i opsætningen, og du kan ikke samarbejde med andre klasser uden for skolen i skoleintra. Kidblog er baseret på en anerkendt og førende blogtjenester, Wordpress, og der findes apps til elevernes smartphones. Det er, sådan som jeg ser det, kæmpe fordele ved Kidblog og jeg tror eleverne vil være meget mere engagerede med tjenestens åbne, opdaterede funktioner og moderne udtryk.

    SvarSlet